Humr s citronovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 1720 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 431.3 mg
 - Draslík 1222.9 mg
 - Vláknina 3065 mg
 - Vitamín A 3065 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.2 mg
 - Vitamín E 5.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 70.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ostrouháme kůru z poloviny citrónu a uložíme ji stranou. Citrónovou kůru oloupeme, citrón nakrájíme na drobné kostičky, ze zbytků vymačkáme lžíci citrónové šťávy a uchováme ji na později. Nadrobno nakrájené šalotky a prolisovaný česnek osmahneme na 2 lžících másla, podlijeme rybím vývarem a bílým vínem a zredukujeme na čtvrtinu. Humra uvaříme a kuchyňsky upravíme, maso necháme na teplém místě. Vývar uvedeme opět do varu, postupně vmícháme metličkou kousky másla, abychom získali krémovou omáčku. Potom přidáme šťávu, kůru a kostičky citronu. Okořeníme solí a pepřem, podáváme s humrem.