Šafránovo-vinná omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 491 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 60 mg
 - Draslík 86.5 mg
 - Vláknina 1067.5 mg
 - Vitamín A 1067.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 55.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zahřejeme 40 g másla, na kterém necháme zesklovatět drobně nakrájenou šalotku. Posypeme moukou a vlijeme víno. Mícháme do zhoustnutí. Přimícháme šafrán a propasírujeme. Omáčku opět přivedeme k varu a za stálého šlehání přidáme zbytek másla. Dochutíme vermutem, solí a pepřem.