Holandská ořechová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 515 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 331.7 mg
 - Draslík 608.9 mg
 - Vláknina 24064.8 mg
 - Vitamín A 24064.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 62 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve 100 ml vody uvaříme 4 ořechová jádra, jemně nasekáme a spolu s rozdrcenými zrnky pepře a bobkovým listem povaříme několik minut. Vývar přecedíme, přidáme žloutky a ve vodní lázni ušleháme
 - 
                                2
krém. Máslo rozpustíme na mírném plameni a zlehka přiléváme ke žloutkovému krému. Opatrně mícháme, aby omáčka získala krémovou konzistenci. Zbývající ořechy nasekáme na drobné kousky a přimícháme je do omáčky. Dochutíme solí, pepřem a malinovým octem.