Čokoládová mramorovaná bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 48.7 mg
 - Draslík 51.5 mg
 - Vláknina 1770.7 mg
 - Vitamín A 1770.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do misky dáme máslo a cukr a třeme až do nadýchané a lehké směsi. Vmícháme postupně vejce a pak přidáváme střídavě mléko a mouku.
 - 
                                2
Těsto rozdělíme na tři stejné dílky a každý dáme do jedné misky. Do jedné třetiny těsta vmícháme kakaový prášek. Do druhé přilijeme několik kapek červeného potravinářského barviva a poslední třetinu necháme bez příchutě.
 - 
                                3
Vymazanou bábovkovou formu plníme lžící různými druhy těsta. Pečeme cca hodinu, dokud se těsto lepí na špejli. Poté necháme 10 minut odpočinout ve formě a vyklopíme na dortovou mřížku.
 - 
                                4
Polevu připravíme tak, že v misce umícháme dohladka mléko, máslo, kakaový prášek a moučkový cukr. Potřeme vychladlou bábovku a podáváme.