Rýže vařená ve vývaru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1718 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 63 mg
 - Vláknina 3065 mg
 - Vitamín A 3065 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži nasypeme do jemného cedníku a propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme chvilku okapat. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme rýži a zvolna dusíme, až se odpaří voda z oplachování. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 18-20 minut. Voda by se měla vsáknout, pokud ne, slijeme ji.
 - 
                                2
Rýži podáváme jako přílohu k drůbeži.