Dvojité věnečky s mandlemi
Suroviny
- 10 g Mandle
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 120 g Džem rybízový
 - 60 g Cukr moučkový
 - 140 g Cukr moučkový
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Amonium
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 1 polévková lžíce Smetana čerstvá ke šlehání
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 21 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 107.6 mg
 - Draslík 34.1 mg
 - Vláknina 2254.6 mg
 - Vitamín A 2254.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanou citrónovou kůrou, vanilkou a špetkou amonia. Vsypeme na vál, přidáme rozsekané máslo, uděláme důlek, přilijeme smetanu, žloutky a vypracujeme těsto. Na chadném místě necháme chvíli odpočinout.
 - 
                                2
Poté těsto vyválíme na plát, vykrájíme ozdobná kolečka, rozložíme na suchý plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
 - 
                                3
Hotové cukroví potřeme uprostřed džemem, ze sladkého sněhu uděláme pomocí kornoutu na každém kolečku věneček, posypeme nasekanými opraženými mandlemi, ve vlažné troubě necháme dopéci. Rozložíme na mísu a podáváme.
 - 
                                4
Na sníh ušleháme tuhý sníh z bílků, přišleháme 50g cukru, poté vařečkou vmícháme zbytek cukru.