Pečené slané tyčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 431 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 194.5 mg
 - Draslík 73.4 mg
 - Vláknina 500 mg
 - Vitamín A 500 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mouku, změklé máslo, vejce, sůl, nastrouhaný sýr a vypracujeme pevné těsto. Těsto přendáme na moukou vysypaný vál.
 - 
                                2
Vzniklé těsto válečkem vyválíme na plát o šíři zhruba 3-4 mm.
 - 
                                3
Z plátu za pomocí nože či rádýlka vykrajujeme cca 1,5 cm široké proužky, délka záleží na tom, jak se nám těsto povedlo vyválet.
 - 
                                4
Nakonec každý proužek potřeme rozkvedlaným vajíčkem a jednotlivé proužky zdobíme dle chuti kmínem, nastrouhaným sýrem, solí či pepřem.
 - 
                                5
Tyčky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby, pečeme při 160 °C jen 7-8 minut, dáváme pozor, aby se tyčky nepřipálily. Hotové tyčky přesuneme na mřížku či talíř a necháme je důkladně vychladnout.