Jihočeská borůvková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 96.5 mg
 - Vláknina 6000 mg
 - Vitamín A 6000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
V nízkém hrnku smícháme cukr se 2 lžícemi vody a přivedeme k varu. Pak přisypeme borůvky a krátce je povaříme, aby zůstaly celé. K směsi přidáme máslo a vše zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali Solamyl. Vše opatrně promícháme a necháme už jen krátce provařit.