Kukuřičná kaše s jehněčím po indicku
Suroviny
- 100 g Jogurt bílý
 - 50 g Koriandr čerstvý
 - 100 ml Máslo čerstvé
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 2 kávová lžička Kmín římský
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Cibule
 - 4 ks Bobkový list
 - 1 ks Citrony
 - 1 kg Jehněčí maso
 - 0.5 kg Mouka kukuřičná
 - 4 polévková lžíce Pasta česneková
 - 4 polévková lžíce Pasta zázvorová
 - 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 993 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 149 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 157.2 mg
 - Draslík 311.4 mg
 - Vláknina 9926.1 mg
 - Vitamín A 9926.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1603.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi bez oleje opražíme mouku a odložíme ji bokem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na oleji. Vyndáme a necháme oschnout na papírové utěrce. Ochutíme garam masalou a zalijeme jogurtem.
 - 
                                2
Jehněčí zbavíme nečistot, nakrájíme jej na kousky, osolíme a osmahneme na rozehřátém másle, dokud nezezlátne. Ochutíme česnekovou a zázvorovou pastou, důkladně zamícháme a zhruba 3 minuty smažíme.
 - 
                                3
Zalijeme jogurtem, ochutíme veškerým zbylým kořením, důkladně promícháme a smažíme, dokud směs nepustí všechnu vodu. Do směsi vmícháme osmahlou cibuli, přikryjeme poklicí a na mírném ohni podusíme, dokud nebude maso měkké. Následně zalijeme trochou mléka a opatrně smícháme s opraženou moukou. Opět při občasném míchání dusíme okolo deseti minut. Ozdobíme koriandrem, nakrájeným citronem a podáváme.