Žemle s ančovičkovým máslem, vejci a salátem Mizuna
Suroviny
- 140 g Máslo čerstvé
 - 60 g Mozzarella
 - 60 g Salát Mizuna
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Paprika červená
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Žemle tuková
 - 5 ks Ančovička - filety
 - 3 špetka Pepř citronový
 - 4 dl Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 198.4 mg
 - Draslík 266 mg
 - Vláknina 1213.7 mg
 - Vitamín A 1213.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pět filetů z ančoviček (sardelek) pokrájíme na malé kousky a vložíme do mísy. Přidáme 140 g změklého másla, půl lžíce citrónové šťávy, čerstvě pomletý citrónový pepř. Vsypeme omyté, drobně pokrájené bylinky: petrželku kudrnku a čerstvý kopr, tyčovým mixérem směs rozmixujeme do hladka. Vejce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme je natvrdo (vaříme 9 - 10 minut). Poté je scedíme, ochladíme a oloupané pokrájíme na plátky.
 - 
                                2
Velké žemle rozkrojíme na poloviny. Spodní části potřeme ančovičkovým máslem, na něj rozložíme listy salátu, plátky vajec a plátky Mozzarelly. Mozarrellu následně posypeme červenou paprikou a solí. Vrchní strany žemlí také potřeme ochuceným máslem, přiklopíme je na Mozzarellu a podáváme.