Švestkové knedlíky z bramborového těsta se škrobem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 206 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 90 g
 - Cholesterol 91.3 mg
 - Draslík 912.6 mg
 - Vláknina 21825 mg
 - Vitamín A 21825 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve dvou litrech osolené vody uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout a protlačíme bramborovým lisem na moukou vysypaný vál. Přidáme mouku, sůl, vejce, škrobovou moučku, následně rukou vypracujeme tuhé a hladké těsto. Z něj tvarujeme placičky, do středu každé položíme vypeckovanou švestku, zabalíme dlaněmi, uděláme z nich kuličky.
 - 
                                2
Povaříme ve zbylé vroucí osolené vodě 8 - 10 minut, děravou naběračkou vybereme do misky.
 - 
                                3
Mák, moučkový a vanilkový cukr smícháme dohromady. Uvařené knedlíky podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, každou porci posypeme makovou směsi a přelijeme rozpuštěným teplým máslem.