Fazolová polévka se smetanovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 114 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 22.5 mg
 - Draslík 45.7 mg
 - Vláknina 917.3 mg
 - Vitamín A 917.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 479.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebrané, pod tekoucí vodou proprané fazole namočíme na celou noc do studené vody v hrnci. Do fazolí (se stejnou vodou, ve které se namáčely) vložíme bobkový list a pod pokličkou povaříme do měkka.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme máslo, vsypeme mouku a zapražíme na světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem. Dobře metlou prošleháme na hladkou hmotu bez hrudek, do níž přilijeme smetanu. Přivedeme k varu a zalijeme měkké fazole v hrnci.
 - 
                                3
Před dovařením ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Posypeme nasekanou petrželovou natí a polévku odstavíme. Podáváme na jednotlivých talířích.