Banánové cupcakes s arašídovým máslem
Suroviny
- 75 g Máslo čerstvé
 - 150 g Cukr třtinový
 - 250 g Tvaroh jemný
 - 125 g Sýr Philadelphia
 - 170 g Máslo arašídové
 - 185 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 kávová lžička Tresť vanilková
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Banány
 - 4 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 328 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 120.2 mg
 - Draslík 465.7 mg
 - Vláknina 8639.2 mg
 - Vitamín A 8639.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180 stupňů s mřížkou uprostřed.
 - 
                                2
Změklé máslo v míse vyšleháme do pěny (šleháme asi 3 minuty na vysoké otáčky), přisypeme cukr a znovu šleháme další 2-3 minuty do světlé pěny. Stěrkou setřeme z okrajů mísy máslo, abychom měli celou směs kompaktní. Po jednom přidáme vejce, vanilkový extrakt a oloupané, rozmačkané banány. Musí být opravdu zralé, klidně i s hnědou slupkou.
 - 
                                3
Odvážíme mouku a smícháme ji s jedlou sodou. Odměříme mléko a do těsta při nízkých otáčkách postupně přidáme polovinu mouky, mléko a další polovinu mouky. Šleháme jen do doby, než se vše dobře smísí dohromady.
 - 
                                4
Připravíme 12 košíčků na muffiny a rovnoměrně do nich rozdělíme těsto. Pečeme cca 20 minut, ale průběžně cupcakes sledujeme. Jakmile vidíme, že se dostatečně zvedly a těsto na povrchu vypadá pevně, zkusíme zapíchnout špejli. Pokud bude špejle čistá, jsou upečené.
 - 
                                5
Příprava krému: V míse prošleháme všechny ingredience na krém, cukr přidáváme až na konec, ochutnáme a dosladíme podle chuti. Recept lze obměnit - můžeme použít na celý krém jen philadelphii, nebo jen tvaroh, popřípadě mascarpone, podle toho, co máme nejradši. Množství cukru a arašídového másla můžeme také upravit podle chuti.
 - 
                                6
Cupcakes zdobíme až po úplném vychladnutí. Pokud použijeme hrubé arašídové máslo, zvolíme zdobičku s širší trubičkou.