Lámanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 24 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 98.8 mg
 - Draslík 282.5 mg
 - Vláknina 11250 mg
 - Vitamín A 11250 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 66.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
 - 
                                2
Vločky s cukrem a vanilkovým cukrem promícháme v míse, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a rozšlehaná vejce. Vypracujeme kompaktní těsto, které necháme chvíli odpočinout.
 - 
                                3
Těsto rozetřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.
 - 
                                4
Upečenou lámanku opatrně i s papírem vyklopíme na stůl. Ze zchladlého těsta stáhneme papír a zcela vychladlé těsto rozlámeme na menší kousky.