Pepřová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 33 mg
 - Draslík 36.7 mg
 - Vláknina 1044 mg
 - Vitamín A 1044 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozředíme ji vývarem a provaříme.
 - 
                                2
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přimícháme mleté uzené maso, pepř a ocet. Směs vmícháme do zředěné jíšky a alespoň 15 minut povaříme. Poté omáčku přecedíme.