Pařížský nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 142.7 mg
 - Draslík 39.2 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko svaříme s krupicovým cukrem a rozříznutým vanilkovým luskem. Uvedeme k varu a odstavíme, přiklopené necháme louhovat.
 - 
                                2
Maizenu rozpustíme s troškou vody, mléko dáme opět vařit a maizenu s vodou přilijeme. Za stálého míchání uvedeme k varu a ihned odstavíme.
 - 
                                3
Vejce rozšleháme a přimícháme k mléku, které jsme nechali vychladnout.
 - 
                                4
Těsto rozválíme na plát a přendáme do vymazané zapékací formy.
 - 
                                5
Na těsto nalijeme krém a nákyp dáme péct při 230°C na 30 minut.
 - 
                                6
Servírujeme zcela vychladlý.