Masová bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 513 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 145.2 mg
 - Draslík 451.4 mg
 - Vláknina 1367.4 mg
 - Vitamín A 1367.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté telecí maso dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, hořčici, vejce, kondenzované mléko, olej, hrubou mouku, špetku skořice, sůl a pepř a důkladně několik minut prohněteme, aby se suroviny propojily.
 - 
                                2
Bábovkovou nebo jinou formu s nepřilnavým povrchem vymažeme rozpuštěným máslem a masovou směs do ní napěchujeme. Přikryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 1 hodinu až je povrch opečený. Necháme vychladnout nejlépe skoro dostudena, aby šlo maso vyklopit, aniž by se roztrhlo. Nakrájíme na porce a podáváme teplé nebo studené např. s čerstvým chlebem a nakládanou okurkou.