Jáhlový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 180 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 208.5 mg
 - Draslík 304.5 mg
 - Vláknina 11317 mg
 - Vitamín A 11317 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.5 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 788.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jáhly spaříme 2x vařící vodou (1 litr), dáme je do hrnce s 5 dl mléka, přimícháme sůl a pomalu uvaříme jáhlovou kaši. Budeme ji vařit za častého promíchání přibližně 35 minut. Pak ji necháme vychladnout. Z omytého a osušeného citronu nastrouháme kůru. Oloupané mandle jemně nastrouháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
 - 
                                2
V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme k nim citronovou kůru, mandle a jáhlovou kaši. Nakonec opatrně zamícháme sníh z bílků.
 - 
                                3
Zapékací mísu vymažeme máslem a naplníme ji pudinkovou hmotou. Zakrytou mísu vložíme do vodní lázně a pudink pomalu vaříme 90 minut.
 - 
                                4
Uvařený pudink necháme vychladnout, pak ho vyklopíme, nakrájíme porce. Na dezertní talíře nalijeme 3-4 sirupu, na něj položíme porci pudinku, ozdobíme čerstvými jahodami a podáváme.