Skopová kýta podle bači
Suroviny
- 5 g Sůl
 - 6 ks Pepř černý celý
 - 4 ks Nové koření celé
 - 1 ks Bobkový list
 - 6 ks Jalovec
 - 1 l Mléko acidofilní
 - 0.25 l Smetana zakysaná 14%
 - 60 dkg Skopová kýta
 - 5 dkg Slanina vepřová
 - 5 dkg Sádlo škvařené
 - 10 dkg Cibule
 - 3 dkg Mrkev kořen
 - 3 dkg Petržel kořen
 - 3 dkg Celer bulvový
 - 5 dkg Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 982 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 630 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 45.6 mg
 - Draslík 882.1 mg
 - Vláknina 33923.9 mg
 - Vitamín A 33923.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme, naložíme přes noc do mléka. Maso opláchneme, osušíme potřeme solí a prošpikujeme slaninou.
 - 
                                2
Sádlo a slaninu rozpálíme, osmažíme na nich veškerou zeleninu i cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme koření a maso. Přiklopíme poklicí a za stálého podlévání dusíme doměkka. Před koncem dáme vysmahnout do trouby. Hotové maso vyndáme, nakrájíme, do šťávy zavaříme smetanu s rozkvedlanou moukou. Dobře provaříme, naředíme vodou podle potřeby a prolisujeme na maso.