Mořská okurka s pažitkovým olejem a polentovou kaší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 21.6 mg
 - Draslík 108 mg
 - Vláknina 2039.5 mg
 - Vitamín A 2039.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1243.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pažitkový olej připravíme smícháním olivového oleje s na jemno rozsekanou pažitkou, solí a pepřem. Necháme odležet min. 4 hodiny.
 - 
                                2
Máslo rozehřejeme v kastrolu, necháme na něm zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Poté přilijeme mléko, přivedeme k varu. Vmícháme polentu a metličkou šleháme do zhoustnutí. Ochutíme solí i pepřem.
 - 
                                3
Rybí filé osolíme, opepříme a potřeme olejem. Na rozpáleném grilu nebo dřevěném uhlí grilujeme do měkka.
 - 
                                4
Polentovou kaši rozdělíme na talíře, položíme na ni rybu a pokapeme pažitkovým olejem. Dozdobíme lístky rokety a podáváme.