Hrnkový perník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 33 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 130 mg
 - Draslík 254.8 mg
 - Vláknina 4456 mg
 - Vitamín A 4456 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Nejprve ušleháme v míse žloutky s částí cukru. Poté přidáme mouku, mléko, olej, kakao, kypřicí prášek, prášek do perníku, zbylý cukr a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto a pečeme asi 25minut.
 - 
                                3
Hotový perník necháme vychladnout, můžeme posypat moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.