Domácí sýr k okamžité konzumaci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 268.6 mg
 - Draslík 47.7 mg
 - Vláknina 4534.1 mg
 - Vitamín A 4534.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1487.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh dáme do hluboké misky, kterou posadíme do hrnce s vodou (asi 1 litr). Takto ve vodní lázni tvaroh ohřejeme a za stálého míchání přilijeme vařící mléko (4-5 dl). Tvaroh musí být pod hladinou mléka. Mícháme a pomalu vaříme do doby, až se nám utvoří jednotná masa. Takto uvařený sýr necháme v síti okapat. Do mírně vychladlého sýru přimícháme máslo, sůl, kmín a čerstvé žloutky. Sýr dáme do formy, kterou si vytřeme rozpuštěným máslem, vysypeme nahrubo rozemletým pepřem 4 barev, sýr dáme do formy a vychladlý vyklopíme. Krájíme na plátky a podáváme.