Domácí chléb se špenátem a balkánským sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 115 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Sýr balkánský
  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 7 g Droždí sušené
  • 120 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 224.8 mg
  • Vláknina 9121.6 mg
  • Vitamín A 9121.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme špenát a odstavíme. Necháme 6 minut přikryté pokličkou.

  • 2

    Do domácí pekárny dáme olej, vlažnou vodu, rozšlehané vejce, sýr, sůl, cukr, nastrouhaný muškátový oříšek, mouku a droždí. Zapneme Základní program.

  • 3

    Před ukončením hnětení přisypeme nasekané ořechy, osmahnutou cibulku se špenátem a necháme pekárnu dál pracovat.

  • 4

    Po ukončení programu necháme chléb vychladnout a poté hned podáváme.

Komentáře k receptu