Koláč s kokosovým krémem
Suroviny
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Cukr krupice
 - 125 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Pomerančová kůra
 - 200 g Šlehačka ve spreji
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 180 g Kokos strouhaný
 - 100 g Cukr moučkový
 - 15 ml Voda pitná
 - 420 ml Mléko polotučné
 - 25 ml Pomerančová šťáva
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 166.6 mg
 - Draslík 32.1 mg
 - Vláknina 2912.5 mg
 - Vitamín A 2912.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vsypeme mouku, cukr a promícháme. Přidáme měkké máslo, vodu a vypracujeme hladké těsto, necháme půl hodiny odpočinout. Vyválíme na plát, vložíme do koláčové formy, propícháme vidličkou a dáme do lednice na 30 minut uležet. Poté těsto zakryjeme alobalem, zatížíme mřížkou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Mřížku odstraníme a pečeme dalších 10 minut.
 - 
                                2
Mezitím připravíme krém: do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, silně zahřejeme (ale nevaříme). Do mléka zašleháme žloutky, moučkový cukr, mouku, strouhaný kokos, stále šleháme a zahříváme, dokud krém nezhoustne. Nakonec vmícháme pomerančovou šťávu, strouhanou pomerančovou kůru, krém naneseme na koláč a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Koláč naporcujeme, před podáváním ozdobíme šlehačkou.