Domácí jogurt II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko vlijeme do hrnce, přivedeme téměř k varu a potom necháme chladnout.
 - 
                                2
Do prochladlého, ale stále mírně teplého mléka přidáme jogurt a zamícháme.
 - 
                                3
Směs vlijeme do čistých sklenic, uzavřeme a necháme nejméně 8 hodin odpočinout - nejlépe pod peřinou, aby teplota byla stálá.
 - 
                                4
Správný jogurt má takovou hustotu, že se v něm udrží lžička.