Královské čekankové puky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 55 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 448 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 41.1 mg
 - Vláknina 110.7 mg
 - Vitamín A 110.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čekankové puky oloupeme a spodní část odkrojíme.
 - 
                                2
Připravené puky povaříme v osolené vodě 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat.
 - 
                                3
V misce rozšleháme vejce s odtučněným mlékem, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
 - 
                                4
Čekankové puky rozložíme do zapékací mísy a zalijeme rozšlehanými vejci.
 - 
                                5
Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut, dokud vejce neztuhnou.