Nejlepší sekaná
Suroviny
- 500 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 kávová lžička Podravka
 - 3 ks Brambory
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Rohlíky bílé
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 8 stroužek Česnek
 - 1 l Mléko polotučné
 - 1 kg Maso mleté - mix
 - 0.5 polévková lžíce Majoránka
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 96 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 180.2 mg
 - Draslík 300.1 mg
 - Vláknina 6285 mg
 - Vitamín A 6285 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velkého pekáče vlijeme olej a 200 ml vody.
 - 
                                2
Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem tak, aby byly rohlíky ponořené, a necháme vsáknout.
 - 
                                3
Ve velké míse mleté maso dobře promícháme se zbylým mlékem. K masu přidáme vymačkané rohlíky, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, hrubě ustrouhané brambory, ochutíme Podravkou a kořením. Do masové hmoty přidáme tolik strouhanky, aby hmota byla dostatečně hustá.
 - 
                                4
Mokrýma rukama tvarujeme šišky, dáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 90 minut.
 - 
                                5
Zhruba po 40 minutách sekanou potřeme hořčicí a dopečeme. V průběhu pečení poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou.