Superperník
Suroviny
- 50 g Hrozinky
 - 50 g Mandle
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 500 g Mouka polohrubá
 - 260 g Cukr krystal
 - 400 ml Mléko polotučné
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do perníku
 - 1 špetka Sůl
 - 3 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 4 polévková lžíce Marmeláda višňová
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 23.6 mg
 - Draslík 66.9 mg
 - Vláknina 2563.3 mg
 - Vitamín A 2563.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velký pekáč nebo plech s vysokými okraji vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 160 °C.
 - 
                                2
V míse promícháme všechny suroviny dohladka (mandle napřed spaříme, oloupeme a nasekáme nahrubo). Těsto vlijeme na připravený plech a pečeme v předehřáté troubě. Po 20 minutách teplotu snížíme na 130 °C a pečeme dozlatova. Je-li perník upečený, poznáme tak, že po vpíchnutí naostřené špejle se těsto nepřichytává.