Nákyp z francouzského chleba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 60 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 319.1 mg
 - Draslík 77.2 mg
 - Vláknina 1566.7 mg
 - Vitamín A 1566.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Veku nakrájíme na šikmé plátky, silné asi 1 cm a 12,5 cm dlouhé. Každý plátek namažeme máslem.
 - 
                                2
Zapékací mísu na nákyp vyložíme plátky chleba, namazanou stranou nahoru, tak aby zaplnily celou mísu. Jednu patku dáme do středu.
 - 
                                3
Smetanu vyšleháme s vejci, cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Směsí zalijeme chleba.
 - 
                                4
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45-50 minut. Hotový nákyp vyndáme z trouby a potřeme ho sirupem. Podáváme horký nebo studený.