Salát s uzenou treskou
Suroviny
- 350 g Treska aljašská
 - 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
 - 8 ks Vejce křepelčí
 - 1 ks Rajčata
 - 16 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 161 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 219.7 mg
 - Draslík 495.1 mg
 - Vláknina 26379.8 mg
 - Vitamín A 26379.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z uzené tresky přidáme do většího hrnce s vroucí vodou, přikryjeme pokličkou a na 10 minut odstavíme. Když změknou, vyjmeme je, necháme okapat a vychladnout. Pak vybereme z masa kosti a maso rozebereme na malé kousky.
 - 
                                2
Metlou si v míse ušleháme olivový olej, citronovou šťávu, zakysanou smetanu, horkou vodu, pažitku, sůl a pepř a nakonec vmícháme nakrájené rajče. Křepelčí vejce vaříme v hrnci 3-4 minuty od okamžiku, kdy se voda znovu začala vařit (po 3 minutách mají mírně měkký střed a po 4 minutách jsou natvrdo). Zchladíme pod tekoucí studenou vodou a podélně nakrájíme na poloviny.
 - 
                                3
Na 4 trojúhelníky překrojíme krajíčky chleba. Na talíře dáme vždy nejprve trojúhelníky chleba, na které položíme salátové listy, rybí maso a křepelčí vejce. Nakonec přelijeme zálivkou, ozdobíme několika stébly pažitky, můžeme obložit klínky rajčat, plátky citronu, petrželkou a můžeme servírovat.