Celerové pyré se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 431 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 11.9 mg
 - Draslík 345.8 mg
 - Vláknina 3250 mg
 - Vitamín A 3250 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 10 minut. Celer scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Kousky celeru vsypeme do hrnce, přidáme dvě lžíce másla, zakryjeme a necháme na másle dusit na mírném ohni asi 10 minut. Pak přidáme pokrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme a zeleninu rozmixujeme. Vznikne hustší kaše, kterou naředíme horkým mlékem a vmícháme ještě smetanu.
 - 
                                3
Podáváme v polévkové míse.