Nevážená bábovka se šlehačkou
Suroviny
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 250 ml Cukr krupice
 - 500 ml Mouka polohrubá
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 0.5 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
 - Sacharidy 110 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 108 g
 - Cholesterol 234.9 mg
 - Draslík 341 mg
 - Vláknina 6376.7 mg
 - Vitamín A 6376.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šlehačem ušleháme cukr se žloutky a ustrouhanou citronovou kůrou, přimícháme mouku s kypřícím práškem, smetanu a pevný sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.
 - 
                                2
Po upečení necháme bábovku trochu prochladnout, vyklopíme ji na síto, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a necháme vychladnout.