Dort se smetanovu náplní a s kiwi
Suroviny
- 120 g Cukr krystal
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 800 ml Voda pitná
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Ztužovač šlehačky
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Kiwi džus práškový
 - 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
 - 5 ks Kiwi
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 5 polévková lžíce Cukr krystal
 - 5 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 256.5 mg
 - Draslík 385.6 mg
 - Vláknina 4383.3 mg
 - Vitamín A 4383.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse ušleháme pevný sníh z bílků a cukru. Poté opatrně vmícháme rozšlehané žloutky, mouku s kypřícím práškem a olej.
 - 
                                2
Těsto vlijeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Že je těsto upečené, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.
 - 
                                3
Upečený korpus necháme zchladnout, vyjmeme z formy a na mřížce necháme úplně vychladnout. Poté korpus rozkrojíme a plníme smetanovým krémem (potřeme i boky korpusu). Na ozdobu vršku dortu připravíme pudinkový krém. Dort nakonec ozdobíme plátky kiwi.
 - 
                                4
Krém na náplň připravíme ušleháním smetany s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Poté lehce vmícháme zakysanou smetanu.
 - 
                                5
Na potření uvaříme vanilkový pudink s vodou, cukrem a práškovým džusem.