Krkonošská dumlikačka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 359 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 11.1 mg
 - Vláknina 4293 mg
 - Vitamín A 4293 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1550.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý a oloupaný tuřín pokrájíme na kostičky a dáme ho vařit do osoleného mléka.
 - 
                                2
Do smetany rozmícháme dohladka mouku. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                3
Když je tuřín poloměkký, přimícháme smetanu s moukou a pomalu dovaříme. Ke konci vaření přimícháme kopr, necháme přejít varem a podáváme.