Bábovka šlehačková
Suroviny
- 150 g Cukr krupice
 - 250 g Mouka polohrubá
 - 80 g Ořechy vlašské
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 hrst Kokos - mletý (Kopra)
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 2 polévková lžíce Tuk
 - 2 polévková lžíce Hrozinky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 92 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 174.8 mg
 - Draslík 293.6 mg
 - Vláknina 11723.5 mg
 - Vitamín A 11723.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vymažeme tukem formu a vysypeme kokosem.
 - 
                                2
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
 - 
                                3
V druhé míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme prosátou mouku, půl kypřícího prášku, vanilkový cukr, ořechy, šlehačku, citronovou kůru, rozinky a vše promícháme.
 - 
                                4
Přidáváme postupně tuhý sníh, zpracujeme ho do těsta, vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě 45 minut na 180 stupňů.