Celer pečený se smetanou
Suroviny
- 25 g Sýr Parmezán
 - 50 g Strouhanka
 - 50 g Ořechy pekanové
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 1.5 dl Vývar zeleninový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 562 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 19.9 mg
 - Draslík 169.8 mg
 - Vláknina 5583.3 mg
 - Vitamín A 5583.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer očistíme a nakrájíme na tyčinky velikosti sirky. Dáme ho do zapékací mísy, přidáme koriandr, kmín, rozetřený česnek, pokrájenou červenou cibuli a pekanové ořechy.
 - 
                                2
Smícháme smetanu s vývarem a nalijeme na zeleninu, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Sýr a strouhanku smícháme a nasypeme na zeleninu. V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
 - 
                                4
Ihned podáváme.