Krabí maso pečené se zeleninou
Suroviny
- 600 g Krab
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 2 ks Rajčata
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 785 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 182.5 mg
 - Draslík 826.8 mg
 - Vláknina 3188.1 mg
 - Vitamín A 3188.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, rajčata nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, z krabích konzerv slijeme olej.
 - 
                                2
Na másle zpěníme cibuli, přimícháme žampiony, papriku a zhruba 4 minuty za stálého míchání smažíme. Poté vmícháme mouku, osmažíme a přilijeme smetanu a vyšleháme dohladka, chvíli povaříme. Do omáčky vmícháme krabí maso, pepř, sůl a promícháme.
 - 
                                3
Směs vlijeme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli olejem. Povrch pokryjeme plátky rajčat, posypeme sýrem a v předehřáté troubě pečeme asi 15 minut.
 - 
                                4
Servírujeme v míse, ve které se krabí maso peklo.