Cejn na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 228 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 36.5 mg
 - Draslík 41.1 mg
 - Vláknina 749 mg
 - Vitamín A 749 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 57.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené porce cejna nakrájíme na 8 menších dílů a urovnáme do zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, zalijeme vínem a posypeme nadrobno nakrájenou celerovou natí. Mísu přiklopíme a vložíme do středně vyhřáté trouby na 10-15 minut.
 - 
                                2
Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vypečenou šťávou z cejna. Povaříme do zhoustnutí, nalijeme na porce ryby a vše posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.
 - 
                                3
Pokrm krátce zapečeme ve vyhřáté troubě nebo pod grilem.