Těstoviny s pórkem ve smetanové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 344 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 36.5 mg
 - Draslík 169.9 mg
 - Vláknina 9908.7 mg
 - Vitamín A 9908.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 55.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórek očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny.
 - 
                                3
Sýr nastrouháme najemno.
 - 
                                4
Ve větší hluboké pánvi ohřejeme 3 lžíce zeleninového vývaru. Pak v něm rozpustíme máslo a přidáme pórek. Do pánve přimícháme smetanu a ohříváme těsně pod bod varu. Směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
 - 
                                5
Uvařené těstoviny slijeme a promícháme se směsí z pánve. Vše rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.