Dušené žampióny ve smetano-vínové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 97 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 141.7 mg
 - Draslík 27.2 mg
 - Vláknina 370.2 mg
 - Vitamín A 370.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé žampióny omyjeme, očistíme a nakrájíme: nožičky na plátky, hlavičky na čtvrtky nebo plátky (podle velikosti). V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme žampióny, ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Promícháme a pod pokličkou za občasného promíchání, při mírné teplotě, žampióny dusíme asi 10 - 15 minut.
 - 
                                2
Mezitím ve smetaně rozmixujeme mouku a tavený sýr. Přilijeme k houbám a pod pokličkou dusíme ještě 5 - 10 minut. Občas omáčku musíme promíchat. Přimícháme 2 polévkové lžíce portského vína a podáváme.