Mocca roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 63 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 100 g Čokoláda mléčná
  • 400 ml Smetana na šlehání
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 balení Ztužovač šlehačky
  • 0.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Káva instantní
  • 2.5 polévková lžíce Cukr moučka
  • 0.5 polévková lžíce Kakaový prášek Bio
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 126.5 mg
  • Draslík 168.6 mg
  • Vláknina 2502 mg
  • Vitamín A 2502 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

  • 2

    V míse ušleháme vejce s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a solí do pěny. Poté vmícháme po částech mouku, do níž jsme zamíchali kypřicí prášek, a na závěr pevný sníh z bílků.

  • 3

    Těsto rozetřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme asi 13 minut. Upečenou roládu vyjmeme z trouby, překlopíme na vlhkou utěrku, druhou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout.

  • 4

    Připravíme si náplň. Nalámanou mocca čokoládu rozpustíme ve vodní lázni dohladka a necháme zchladnout. Ve smetaně rozšleháme ztužovače a ušleháme pevnou šlehačku. Během šlehání opatrně, po částech přidáváme zchladlou čokoládu, lžíci zchladlé kávy a cukr. Z ušlehané smetany oddělíme část na potření povrchu rolády a na ozdobení.

  • 5

    Z upečeného těsta sundáme pečicí papír, většinu náplně rozetřeme po plátu, a pomocí utěrky plát zavineme.

  • 6

    Roládu položíme na servírovací mísu, potřeme oddělenou částí náplně a pomocí zdobicího sáčku ozdobíme zbylou náplní. Poté sítkem poprášíme roládu kakaovým práškem.

Komentáře k receptu