Krémová žampionová polévka s bramborami
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 600 ml Vývar drůbeží
 - 4 ks Brambory
 - 10 ks Žampiony čerstvé
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.666667 hrnek Smetana 12% (konzumní)
 - 0.5 hrnek Mléko polotučné
 - 0.5 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 567 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 46.7 mg
 - Draslík 2342.1 mg
 - Vláknina 17741.9 mg
 - Vitamín A 17741.9 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 86.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cca 5min na plátky nakrájené žampiony. Poté k nim vmícháme mouku, zalijeme vývarem a mlékem. Přidáme na menší kousky nakrájené brambory, přivedeme k varu a zvolna cca 15min provaříme, až brambory změknou.
 - 
                                2
Přilijeme citronovou šťávu, ochutíme solí a pepřem, přidáme nasekanou petrželku a vmícháme smetanu.
 - 
                                3
Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme šlehačkou a posypeme petrželkou.