Tvaroháče
Suroviny
- 500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 60 g Strouhanka
 - 100 g Sýr balkánský
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 11.11 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 špetka Kmín mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 917 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 146.6 mg
 - Draslík 207.8 mg
 - Vláknina 1043.6 mg
 - Vitamín A 1043.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek utřeme se solí, sýr nastrouháme najemno.
 - 
                                2
Všechny suroviny v míse důkladně našleháme. Strouhanku přidáváme po částech, až je hmota dostatečně hustá, aby se s ní dalo pracovat.
 - 
                                3
Vál posypeme strouhankou, z hmoty utvoříme váleček. Z něj krájíme kousky, tvoříme placičky, smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Obracíme opatrně, aby se placičky nepotrhaly.
 - 
                                4
Usmažené placičky necháme okapat z oleje na ubrousku. Podáváme se zakysanou smetanou.