Liptovské zapečené brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 895 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 22.8 mg
 - Draslík 1159.1 mg
 - Vláknina 18576.8 mg
 - Vitamín A 18576.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu spolu s nasekanou cibulí. Promícháme s bramborami, přidáme papriku, pepř, sůl a kmín. Vše promícháme a polovinu brambor dáme do vymazaného pekáčku.
 - 
                                3
Navrch rozdrobíme sýr, přikryjeme zbylými bramborami a v horké troubě zapečeme dozlatova.
 - 
                                4
Každou porci posypeme nasekanou pažitkou.