Tykvový nákyp s uzeným masem a se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 158 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 155.4 mg
 - Draslík 696.2 mg
 - Vláknina 5643.1 mg
 - Vitamín A 5643.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tykve oloupeme, zbavíme semen, dužinu nakrájíme na kostičky. Ovaříme je v osolené vodě, necháme okapat.
 - 
                                2
Větší část másla utřeme se solí, postupně přidáme žloutky, připravenou tykev, uzené maso nakrájené na kostičky, mouku, nastrouhaný sýr, mléko a sůl. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, vše zlehka promícháme.
 - 
                                3
Těsto vložíme do máslem vymazané nákypové formy vysypané strouhankou a povrch uhladíme.
 - 
                                4
Pečeme v mírně vyhřáté troubě.
 - 
                                5
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.