Okurkový salát s kozím sýrem
Suroviny
- 100 g Sýr kozí
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 150 g Cibule červená
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 6 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 227 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 20.2 mg
 - Draslík 470.9 mg
 - Vláknina 6079.8 mg
 - Vitamín A 6079.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme na kousky. Ocet vlijeme do vývaru, krátce povaříme, poté v něm spaříme (asi 3 minuty) připravenou cibuli. Slijeme a vývar ponecháme stranou.
 - 
                                2
Omytou okurku rozpůlíme a nakrájíme podélně na tenké plátky. Očištěné žampiony opláchneme a rozkrojíme na poloviny. Salátové listy omyjeme a natrháme na kousky, kozí sýr pokrájíme na plátky.
 - 
                                3
Octový vývar osolíme a opepříme, Přidáme olej a nasekanou pažitku.
 - 
                                4
Všechny připravené přísady upravíme na talíře a přelijeme dresinkem.