Fazolové lusky s fetou
Suroviny
- 200 g Fazolové lusky zelené
 - 125 g Sýr Feta
 - 100 g Sýr Eidam cihla 45%
 - 200 g Špenát listový čerstvý
 - 3 krajíc Chléb toastový
 - 0.28 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Cuketa
 - 2 ks Rajčata
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Máta
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 742 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 401.8 mg
 - Draslík 725.2 mg
 - Vláknina 7103.9 mg
 - Vitamín A 7103.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté cukety a fazolky nakrájíme na kostky, odděleně povaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou.
 - 
                                2
Špenát omyjeme a krátce povaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme, propláchneme studenou vodou a po okapání vymačkáme.
 - 
                                3
Cukety, fazolky, špenát a omytá, nakrájená rajčata promícháme, přidáme nasekané bylinky.
 - 
                                4
Chléb pokrájíme na kostky a nasucho opečeme. Přidáme k zelenině, vmícháme rozdrobenou fetu a nastrouhaný sýr. Vejce rozšleháme se solí a pepřem, nalijeme na zeleninu.
 - 
                                5
Máslem vymazanou zapékací mísu naplníme zeleninovou směsí a posypeme sezamem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.