Zapečené brambory s rajčaty a balkánským sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 900 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 59.1 mg
 - Draslík 1276.5 mg
 - Vláknina 15912.8 mg
 - Vitamín A 15912.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semínek. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, olivy nahrubo nasekáme.
 - 
                                2
Zakysanou smetanu promícháme s omytými, nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme. Nakonec do krému vmícháme oloupaný, jemně nasekaný česnek.
 - 
                                3
Brambory oloupeme a nastrouháme na plátky. Bylinkový krém naplníme do zapékací mísy, poklademe plátky brambor, cibulí a rajčaty, osolíme a opepříme. Povrch posypeme olivami a rozdrobeným balkánským sýrem.
 - 
                                4
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            