Pálivá omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sýr Čedar
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Chilli paprička
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Kukuřičná krupice T 600
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 14.9 mg
  • Draslík 88.1 mg
  • Vláknina 1120.5 mg
  • Vitamín A 1120.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ke kukuřičné krupici přimícháváme mléko tak dlouho, dokud nevymícháme hladkou kašičku.

  • 2

    Zbylé mléko promícháme se zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Jakmile se tekutina vaří, zahustíme ji jíškou z mléka a kukuřičné krupice. Poté snížíme plamen a celou směs promícháme s nasekanou chilli papričkou, nastrouhaným sýrem a rajským protlakem. Vše na mírném plameni vaříme 5 minut. Nakonec ochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Podáváme k plněným paprikám.

Komentáře k receptu