Řízek caprese
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Strouhanka
 - 400 g Mozzarella
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Rajčata
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Bazalka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.41 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1098 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 361.6 mg
 - Draslík 1050.4 mg
 - Vláknina 6677.3 mg
 - Vitamín A 6677.3 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, odstraníme okolí stopky a nakrájíme je na plátky. Smícháme je s cibulí a česnekem. Z oleje, balzamikového octa, česneku, soli a pepře namícháme dresink a směs jím přelijeme.
 - 
                                2
Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Na talíř dáme mouku. Na další talíř rozšleháme vejce s mlékem a na třetí talíř nasypeme strouhanku. Řízky postupně obalíme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme máslo a řízky na něm smažíme z každé strany 5 minut. Mozzarellu nakrájíme na plátky a spolu s rajčaty rozdělíme na talíře. Řízky upravíme na rajčata s mozzarellou. Zdobíme lístky bazalky.